Nyár Szlovákiában - víz mellett és Tátra sarkon túl

Tátra
Tátra

Nyár Szlovákiában – üdülés víz mellett és Tátra sarkon túl 
A vízi élményekhez vezető út nem mindig tenger utáni utazást jelent. Tengeri hullámokat, sós vizet, termálvizet, búvárkodást valamint raftolást Szlovákia is kínál. A Bešeňová és Tatralandia vízi parkokban való nyári pihenés nagy bónusza a Magas és Alacsony Tátra közelsége továbbá kiváló lehetőségek turisztikára. Még attraktívabbak lehetnek Gopasson keresztüli szálláskínálatnak vízi parkokba való belépésekkel és kötélpályajegyekkel Jasnába és Tátrába az üdülés árában. 
A nyári szezont a Bešeňová és Tatralandia vízi parkokban már szombaton, június 22.-én elindították, amióta nem csak az egész évi, hanem a nyári területek is nyitva tartanak a legnagyobb attrakciókkal. Jasná és Magas Tátra hegyi központok már mindennapi üzemeltetésben kezelik a kötélpályákat, további attrakciók is rendelkezésre állnak. A vízi parkokban és hegyi központokban rengeteg event is a nyár része lesz. „A nyárnak első sorban szabadságról és élményekről kellene lennie. Központjainkban Liptón és Magas Tátrában a nyáron olyan benefitekkel tudjuk összerakni a kínálatot, hogy gyakorlatilag minden korkategória a magáéra talál az időjárásra való tekintet nélkül. És erről van szó. Hogy az ügyfél, aki a hegyekben vagy vízi parkokban való szabadság mellett dönt, egy pillanatig sem unatkozzon és olyan szabadságot éljen át, amelyet a jövőben szívesen megismétel. Például már télen,“ tájékoztatott Igor Rattaj, a TMR, a.s. igazgatótanács elnöke. 
Adrenalin csúszdákon, amely a legnagyobb hőségben is lehűt (tatralandia.sk)
Víz – édes, sós, termál. Liptón a legnagyobb vízi parkok látogatói kiválaszthatják, a három víztípus melyike lesz számukra a legfrissítőbb. Tatralandiában egyúttal hihetetlen 28 csúszda áll rendelkezésre a Delphin a 4family MEGA csúszdákat beleértve, amilyenek a nyilvánosság például Dubaiban vagy Tenerifén talál. Leereszkedni óriási raftokon akár 7-emeletes lakóház magasságából merészséget igényel. A gyerekeknek biztosan örömet hoz a Funny Runny felfújható mászóka pálya az Ocean Pool egész éves medencében színtiszta vízzel. Tatralandia látogatói számára egy kellemes változatosság a ZOO kontakt családi park, amelyben az állatokon kívül világépítmények miniatúráit is csodálhatják. Az adrenalin imádói a Hurricane Factoryban, egyetlen szélalagútban találnak a magukéra. 
Tengeri hullámok Bešeňovában (besenova.com)
Bešeňovában a vendégekre relax oázisán és wellnessen kívül 15 csúszda is vár. A specialitás a tengeri hullámok – a Szórakozás Sátrában, óriásmedencében egy egyedülálló élményről van szó tengeri nyaralóhely légkörével. A látogatók a Vad folyó áttetsző vizében is felfrissülhetnek, vízbeugrálással a felfújható buborékról, vagy bronzgyűjtésnél rafton fekve a 220 méter hosszú raftpályán. Rengeteg élményt ígér a 30 méter magas csúszdatorony is Bešeňová Vízi parkban a csúszdák több mint 1 km-es összhosszával, beleértve a leghosszabb csúszdát Szlovákiában. 
Egészen Alacsony Tátra tetejére (jasna.sk)
Lehűlni a hegyekbe. Kiváló ötlet minden turisztikát kedvelő számára, akik tudják, hogy pont a hegyek kiváló menedékhely a város utcái felforrósodott utcái elől. Chopokra korszerű kötélpályákkal lehet felutazni Liptóról és Felső Gramvidékről. Már Priehybán megismerkedhetnek a látogatók a valaška juhok hagyományos tenyésztésével, végigmehetnek az oktatói ösvényen, a gyerekek elszórakoznak egy hagyománytörő golyósjátékkal. Chopokon a stílusos Rotundában a vendégekre kellemes lehűlésen túl kiváló étel és végtelen kilátások várnak a világ minden oldalára. Chopokról kellemes gerinctúrákra indulhatnak gyönyörű kilátásokkal Magas Tátra panorámájára. 
A turisztika gazdag lehetőségein kívül Jasnában a főbb attrakciók közé nyár folyamán a továbbiak tartoznak: 
•    Valaška bárányka kalandja – egyedülálló játék gyerekek számára, amely a szórakozást és oktatást köti össze Alacsony Tátra gyönyörű környezetében Szlovákiában a legmagasabban elhelyezkedő juhfarmon – Salaš Priehybán.  
•    FUN ZONE és tubing Bielaj púťon, (7.1.-től),
•    Hegyi kordék Kosodrevináról Krupovára, (7.1.-től),
•    SKY PICNIC – hagyománytörő piknik az égen speciálisan módosított kötélpályafülkében,
•    Von Roll kötélpálya-múzeum,
•    Heted 7 hegyen túl mese fesztivál (7.6.7), Betyárok Salaš Priehybán családi event (7.13.), Mesebeli erdő (8.18.)
Magas Tátra (vt.sk)
Hajókázás Tátrában? Igen, pontosan. A szomszédjainknál való legmagasabb hegyek látogatását a nyilvánosság Csorbatón indíthatja, ahol évekkel ezelőtt felelevenítették a csónakázás hagyományát a legszebb kilátásokkal tátrai panorámákra. És a tátrai csúcsok? Elég választani. Kényelmes kötélpályaút a Kő-pataki-tóról Lomnici-csúcsra (2634m t.f.), Szlovákiában a legmagasabban fekvő függőszékes kötélpályával a Lomnici-nyeregbe (2190m t.f.), a kedveltek közé tartozik az Elülső-Szoliszkó csúcsára való felmenet (2117m t.f), amelyen egy óriási fakereszt uralkodik. Ideális célpont családi kirándulásokra a Tarajka a Kellemes zónával – faszobrok és oktatói táblák kiállításával kényelmes fekvőhelyek kiegészítésével. Családi albumokba való selfie-kre termett gyönyörű helyszín lélegzetelállító kilátásokkal a világ minden oldalára.  

       Magas Tátra hegyi központban nyáron a következő attraktív aktivitásoknak örülhetnek:  
•    Tátrai vadon – oktatói játék és nagy nyári verseny kicsi és nagy látogatók számára, amely a tátrai zugok felfedezését köti össze versenyfeladatokkal,
•    Medvenapok (7.27.-28.) – szórakoztatóan oktatási fesztivál a tátrai növényzet és állatvilág kicsi és nagy kedvelői számára, színházi előadásokkal és szórakoztató játékokkal teli, 
•    Orlíkovo – gyerekjátszótér Csorbatón, 
•    csónakázás Csorbatón – rendelkezésre összesen 22 csónak áll, köztük stílusos faladikok, esküvői csónak vagy üvegfenekű csónak,  
•    hegyi kordék – adrenalin-menet egy 3 km hosszú pályán Štartról Tátralomnicba, 
•    Tarajka - Kvantarium interaktív fénygaléria, Kellemes zóna információkkal a tátrai növény- és állatvilágról, 
•    Velencei éjszaka (7.20.) – varázslatos kora esti rendezvény Csorbatón, csónakázással, kulturális programmal és jó étellel összekötve.
Nyár Szlovákiában = nyár Gopassal
A Gopass program tagjai a nyarat maximumra élvezhetik a legjobb árakon! A Gopass kínálatból választott szállodák valamelyikében való szállásnál vízi parkokban, Jasnában vagy Magas Tátrában, a látogató nem csak kedvezményt kap a szállásra, hanem vízi parkba való belépőt is saját választása szerint és kétirányú kötélpályajegyet Jasnába vagy Magas Tátrába. Ahány éjszakát tölt a szálláson, annyi jegyet kap. Ez a termék a látogatók slágere volt télen és meg van minden előfeltétele arra, hogy nyári hónapokban is igazolja kedveltségét. Több a www.gopass.travel oldalon.
 

Galéria