Programajánló

13.Frankofon díj

Jelenleg folyik a 13. Frankofón Filmnapok, melynek keretében március 2-12. között a budapesti Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben 26 kortárs frankofón alkotást – köztük több díjnyertes filmet - nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Március 1-jén a Francia Intézetben a 75. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, a Csapó! című vígjáték nyitja az eseményt. Március 4-én gálavetítést is tartanak: Virginie Efira és Romain Duris főszereplésével a Merre jársz, Bojangles? című romantikus vígjáték lesz látható.

Badacsony New Yorkban 2023

Badacsony New Yorkban – tizenkettedik alkalommal 
Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a hazai borkedvelők és termelők az impozáns New York Palota Róma termében.

Kurt Weill-Bertold Brecht Koldusopera bemutatója a József Attilla Színház műsorán

Kurt Weill - Bertolt Brecht
Koldusopera
Opera, Musical, Operett és mindezek paródiája
JEGY

A londoni Soho legmélyén Bicska Maxi, a sármos rablógyilkos titokban feleségül veszi Peachum, a koldushálózatot működtető üzletember egyetlen leányát, Pollyt. A koldusok királya azonban elégtételt vesz a bandavezéren lánya elcsábításáért…
A zenés színház műfajának egyik legmeghatározóbb darabja, tele jobbnál jobb dalokkal, merész koreográfiával. A hírnevének megfelelően humoros és egyben elgondolkoztató darab.
Szereplők

Mezítláb A Parkban - az Orlai Produkciós Iroda romantikus komédiával indítja az évet

Mezítláb a parkban – az Orlai Produkciós Iroda romantikus komédiával indítja az évet
A legtöbb romantikus komédia ott ér véget, ahol a Mezítláb a parkban kezdődik: az esküvővel és a mézeshetekkel. Ám a rapszodikus hétköznapok is remek vígjátéki helyzeteket tartogatnak!

Óbuda-Békésmegye Horvát Nemzeti Kisebbség január 21.-ei programja

Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviselőtestülete 
meghívja Önt és Kedves Családját

Történetek a szentendrei dalmátokról

című, vetített-képes előadásra
Előadó: Benkovits György helytörténész, a szentendrei dalmátok kutatója 
Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke
A program időpontja: 
2023. január 21. szombat 15-17 óra között

Fővárosi Nagycirkusz műsora 2023 január 2.-3.-án Yaskara Arena Dnipra

Az orosz-ukrán háború ellehetetleníti a Yaskrava Arena Dnipra nemzetközi gyermek-cirkuszfesztivál ukrajnai megrendezését, ezért Olga Oblasova, a fesztivál igazgatójának kérésére a Fővárosi Nagycirkuszban, 2023. január 2.-án és 3.-án kerül sor a fiatal tehetségek egyik ugródeszkájaként szolgáló esemény megrendezésére.

Gasztroszínházi élmény - Gobbi Dunakanyar című előadása - december 16.-án a Magyar Színházban

Gasztroszínházi élmény a Magyar Színházban
Gobbi - ahol a test és a lélek táplálékra lel
2022. december 16-án mutatja be a nagyközönség számára a Pesti Magyar Színház legújabb előadását, egy különleges koncepció keretein belül. Karinthy Ferenc Dunakanyar című remekműve nem csupán szellemi feltöltődést kínál, hanem egyedi gasztroszínházi élményt is!