Hírek

Jótékonysági Árverés 2022.július 22. 16 óra Párisi Udvar

Az árverés célja az : Ukrajnából menekült gyermekek ,valamint a hátrányos helyzetű magyar gyerekek művészeti oktatása, a háború okozta trauma művészeti tevékenységgel történő  enyhítése, és a magyar kultúrával való megismertetése. Az árverésre felajánlott festmények, grafikák, fotók, verseskötetek, cd-k  fotóit az információkkal ésinduló licit árakkal a Belvárosi Művészeti Egyesület honlapjára folyamatosan feltöltjük.

MÁV Nyári menetrend

MÁV Nyári menetrend információk 

Nyári menetrend 2022.

2022. június 16. csütörtök, 12.40 / Utolsó módosítás: 2022. június 16. csütörtök, 15.41

A Volánbusz nyári menetrendje június 16-án, a vasúti pedig június 18-án lép életbe. A népszerű turisztikai helyeket lényegesen sűrűbben kiszolgáló menetrend augusztus 28-ig lesz érvényben, melyet az utószezoni menetrend követ, alkalmazkodva a turisztikai szezonok változásához.

Gábor Zsazsa Múzeum megnyitó

Gábor Zsazsa Múzeum megnyilt az Origó Filmstúdióban

Csütörtökön ünnepélyes keretek között nyitották meg a budapesti ORIGO Filmstúdióban a világ első olyan múzeumát, amelyet Zsazsa Gabor színésznő emlékének ajánlanak. A látogatók mások mellett a művésznő bútorait, ruháit, kitüntetéseit, személyes tárgyait és fotóit is megtekinthetik ezentúl a magyar filmtörténelem fontos helyszínén.

Walter Rózsi-villa 2022 05.18.-án megnyitotta kapuit

Modernista luxusvilla Pest szívében Megnyitotta kapuit az Építészeti Múzeum új kiállítóhelye Pest egyetlen látogatható modern villájában
Budapest, 2022.05.18. – Stílusosan a múzeumok világnapján költözött be első kiállítóhelyére a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK), a helyszín pedig nem más, mint a budapesti Walter Rózsi-villa.

Kiosztották a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjait

Május 16-án, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a hazai gasztroélet legvártabb és legjelentősebb eseménye minden évben. Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, a Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta. Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila vehetett át díjat, az Év Cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett.

Megjelent Kopátsy Sándor T.E.T.T. című könyve

K o p á ts y S á n d o r T . E. T. T. A minőség társadalma Kopátsy Sándor közgazdászi hitvallása szerint a jövő társadalmában a természeti környezet, az erkölcs, a tudás és a tehetség (T. E. T. T.) iránti igény mindinkább felértékelődik, a társadalom tagjai pedig annyit fognak érni, amekkora a tudásuk, a tehetségük és az erkölcsük szorzata. Arra biztat, hogy fedezzük fel Magyarország belső értékeit, a vállalkozókedvet, a szorgalmat, és ezekre építve okosan használjuk természeti erőforrásainkat. A 2000-ben kiadott esszégyűjtemény most a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában jelent meg.