LURA és a karibi hangulatú Barrio Latino koncertje a Margitszigeten

A zöld-foki szigeteki és portugál csillag, LURA és a karibi hangulatú Barrio Latino koncertje a Margitszigeten
A zöld-foki szigeteki és portugál csillag, LURA és a karibi hangulatú Barrio Latino koncertje a Margitszigeten

A zöld-foki szigeteki és portugál csillag, LURA és
a karibi hangulatú Barrio Latino koncertje a Margitszigeten
 
Fesztivál, koktélok és LURA koncert júliusban
Vegyünk egy távoli szigetvilágot, hozzá egy vibráló hangú énekesnőt, sok napfényt, fűszerezzük meg egy felfoghatatlanul gazdag zenei örökséggel, majd tálaljuk Budapest szívében, a legszebb szabadtéri színház színpadán! A Margitszigeti Színház nyári műsorának igazi különlegessége lesz LURA koncertje július 24-én, melynek alkalmából hamisítatlan karibi fesztivál hangulat kerekedik majd a Margitszigeten. A nagyszínpadi koncertet megelőzően, valamint azt követően a Barrio Latino zenekar közreműködésével táncos bulival és színes koktélokkal várja a közönséget. E ritmusok lüktetését hallva aligha tud majd bárki ülve maradni!
 
KONCERT: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/lura-koncert/#t…
 
VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=RM6Txfqtenw&t=2s
 
SZPOT: https://www.youtube.com/watch?v=jVONR7nGJ0U
 
LURA először Budapesten
A népszerű playlistek elmaradhatatlan dalai közé tartoznak manapság is a zöld-foki előadók slágerei. Ismerősen csenghet Mayra Andrade, Sara Tavares, Tcheka, Hernani, Mario Lucio, Nancy Vieria, Elida Almeida, Teofilo Chantre és Evora neve is. A műfaj világszerte legkiemelkedőbb énekesnője pedig egyértelműen LURA, aki még sosem járt Budapesten, ám a Margitszigeti Színház meghívására hazánkba utazik, hogy egy felejthetetlen bulival fűszerezze a nyarat. A fantasztikus hangú és mozgású, energiával teli énekesnő a Zöld-foki-szigetek őszintén táncolható dallamait hozza el majd el. Az autentikus zene Lura hangján megszólalva világszerte magával ragadja a közönséget. Szuggesztív énekhangjával, magával ragadó történetmesélésével a Zöld-foki szigetek zenei hagyományainak mélyére kalauzol.
 
Friss hangok, régi gyökerek
Az énekesnő, nemrégiben egy új albummal lepte meg rajongóit, melyben új hangzásokkal kísérletezik, ugyanakkor hű marad portugál és zöld-foki gyökereihez. Az énekesnő a Zöld-foki Köztársaság zenei hagyományait ötvözi modern elemekkel, létrehozva ezzel egy olyan művet, ami nemzetközi színtéren is elismerést arat. Zenéjével új életet lehel a Zöld-foki szigetek hangjaiba és a közönségbe egyaránt.
 
Honnan ez a sok csoda?
Az alig félmilliós lakosú ország ontja magából a zenét, mindenütt folyik, lebeg és lüktet, áramlik akár a morna, az ország legismertebb exportcikke, amit Césaria Évorának köszönhetően az egész világ megismert és szívébe zárt. A morna legnépszerűbb autentikus képviselője jelenleg LURA, aki megmutatja, hogy ezt a csodát nemcsak gondozni érdemes, hanem megmutatni is. Ez a zene mára a lakosság identitásának és egyben az ország gazdasági fejlődésének egyik meghatározó és megkerülhetetlen pillérévé vált. Csak hallgatni kell, lehunyni a szemünket és képzeletben elrepít egy olyan helyre, ahol boldogok lehetünk!
 
Karibi buli a koncert előtt és után
A LURA koncert előtt és után a Barrio Latino zenekar alapozza meg a remek hangulatot, a színház udvarán, a Kerengőben. Az együttes “Con Clave Y Tambó” című dala rövid idő alatt bejárta az egész világot, Perutól Japánig több, mint 50 országban táncol már rá a salsa közösség. Az egyik leghíresebb kubai szálloda, a Havannában található Capri is az ő zenéjüket használta fel reklámfilmjében. Ők az első magyarországi timba zenekar, énekesük a Hondurasból származó Mario Ochoa. A csapat zenéjét felfedezte a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus, így a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg.
 
Karibi fesztiválra készül Budapest
Előzenekar, after party és egy show is várja a közönséget július 24-én a Margitszigeti Színházban. Lura hangja és színpadi előadásmódja világszerte magával ragadja a közönséget. Lelkét két kultúra hatja át, amelyek jelen vannak életében, dallamaiban és művészi pályáján: a portugál és a zöld-foki szigeteki.
 
www-margitszigetiszinhaz.hu