RENESZÁNSZ ROMKOCSMA a Madách Színház csillagfényes tetőteraszán
Vajon milyen volt a reneszánsz konyha, mi volt - ha egyáltalán -, Shakespeare kedvenc étele?
Kedvelték az erőteljes fűszereket, szegfűszeggel, gyömbérrel, sáfránnyal, borssal, szerecsendióval, fahéjjal, hagymával, fokhagymával és rengeteg sóval ízesítettek. A halak, húsok tésztába sütve készültek, és szívesen fogyasztották a számtalan variációjú kocsonyát. Édességként datolya, birsalma és méz került az asztalra.
Shakespeare kedvenc étele állítólag a mustárszószos tojás volt.
E finomság nem szerepel ugyan a Madách Színház Reneszánsz romkocsmájának étlapján, azonban sok más különlegesség igen. S hogy a szellem se szenvedjen hiányt, a Madách Színház madrigál kórusa és zenekara jóvoltából felcsendülnek korabeli dalok és dallamok, Hajdu Steve pedig humorban pácolt zenetörténeti utazásra invitálja vendégeinket. A vigasságot reneszánsz táncház zárja.
Az első Romkocsma-programunkon június 12-én vehettek részt vendégeink.
Ezen az estén készült felvételünket ITT tekinthetik meg.