
Kedvencekkel, újdonságokkal és családi nappal érkezik az idei Gourmet Fesztivál
Egy nappal hosszabb programmal, több mint harminc új kiállítóval és kétszáz fogással jön az
idei MBH Bank Gourmet Fesztivál. A helyszín és az időpont a megszokott, a szervezők május
utolsó hétvégéjén a Millenárison várják a gasztronómia szerelmeseit, az újdonságokra
kíváncsiakat és a tudatos hedonistákat. Ezúttal már május 22-én, csütörtök délután
megnyitja kapuit a rendezvény, így akár már aznap elmerülhetünk a rengeteg új ételt és italt
magába foglaló szabadtéri sétáló kóstolóban, ahol idén minden a “kedvencekről” fog szólni.
“A Gourmet küldetése, hogy hiteles pillanatképet adjon az ország aktuális gasztronómiájáról,
amely évről évre változik, fejlődik, ennek megfelelően alakul a kínálatunk is. A fő szempont a
sokszínűség és a minőség megőrzése, ettől lesz egyedi és megismételhetetlen a
rendezvényünk. Idén sem volt nehéz dolgunk, hiszen számtalan izgalmas hely nyílt a
közelmúltban, közülük sokan ott lesznek a fesztiválon is” - mondta Nemes Richárd, a fesztivál
főszervezője.
Új kiállítók
Többek között kiállít a világhírű Dani García jegyezte BiBo Budapest, a kreatív, laza fine bistro
irányzatot képviselő Bilanx, Rácz Jenő hamarosan nyíló új balatoni étterme, az Ypsilon, az
étel és bor párosításokban utazó Fiktív, a szentendrei Teyföl, újra ott lesz a Michelin-csillagos
Essencia és a modern magyaros fogásairól ismert Szaletly. Az egyre népszerűbb ázsiai
konyha képviselői közül először jön a Ramenka, a Quí, a Sáo, a Tokio, valamint az Arquitecto
Pitpit budai testvére, a Garai Ádám séffel éppen most debütáló Monokini Kantin. Autentikus
libanoni konyhát hoz a Leila’s, klasszikus tésztaételeket a nyíregyházi Cvekedli Tésztabár. Ott
lesz a Petrol Barbeque, a Tuning Burger, csúcsminőségű érlelt húsokkal érkezik az idei
Gourmet nagykövete, Tóth Szilárd séf által alapított Szatmár Dry Cured, világhírű japán
marhahúsokból készít ételeket az Original Wagyu, egzotikus és különleges gyümölcsöket
kóstoltat a Pilpel Hungary, nemzetközi finomságokat a BOCCA gourmet stories, a desszert
kínálatot erősíti a debreceni Jardin és a bean to bar koncepciójáról ismert chocoMe, valamint a
Gelateria Pomo d’Oro. Lesznek új borászatok, a Zenta Kraft jóvoltából bővül a sörkínálat, de
az alkoholmentes irány is fejlődik: ott lesz a Mayer prémium szörp, a Gourmet idei
nagykövete, Farkas Fruzsina, the Green Sommelier által készített fermentált italokat is
megkóstolhatjuk, és a HERZ Coffee Roasters jóvoltából a finom kávét sem kell majd sokáig
keresnünk.
Az újakkal együtt közel 100 kiállító kínálja majd kedvenceit, a több mint 200 tételből álló
fesztivál menüt megszámlálhatatlan féle itallal kísérhetjük. A menüben idén is helyet kapnak a
pénztárcabarát ételek, amelyek legfeljebb 2.500Ft-ba kerülnek majd.
Gourmet Akadémia
A sokszínűség a programkínálatban is megmutatkozik. Péntek délutántól vasárnap estig a
Gourmet Akadémia várja a tanulni és szórakozni is vágyó nagyérdeműt, ahol ingyenes
előadások és workshopok követik egymást, amelyek eredményét meg is lehet kóstolni. A többi
közt főz majd Akács István (Pajta, 1 Michelin-csillag), Rózsa Dávid (1910 Gourmet by
Hausers, Svájc, 1 Michelin-csillag), Tóth Szilárd (SALT, 1 Michelin-csillag), Pesti István
(Platán, 2 Michelin-csillag), és a fesztivál történetében eddig még nem látott, rendhagyó
program keretében találkozhatunk Dani García-val, Spanyolország és a világ egyik
legismertebb séfjével, aki korábban rövid idő alatt 3 Michelin-csillagot szerzett marbella-i
éttermének. A teljes program itt olvasható.
Gyereknap
Május 25-én, vasárnap a családoké és a gyerekeké lesz a főszerep: Harrer-Abosi Beatrix,
Gianni és idei nagykövetünk, Szabi a Pék gyerekeknek tartanak jobbnál jobb workshopokat.
A program Stahl Judit tavaly nagy sikert aratott Flódni improvizációs gasztroszínházával
zárul, amelyben Kálloy Molnár Péter, Parti Nóra, Szabó Győző és Schell Judit
színművészek csinálják a fesztivált. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyenesen léphetnek be a
Gourmet-ra, a családosokat pedig külön gyerekfoglalkoztató és játszótér, valamint tucatnyi
cukrászda várja grátisz meglepetésekkel.
“Nagy öröm az MBH Bank számára, hogy immár harmadik alkalommal állhatunk támogatóként
a Gourmet Fesztivál mellett, ahol tehetséges séfek és gasztronómiai szakemberek mutatják be
alkotásaikat és kedvenc ételeiket a látogatóknak. A Gourmet-n évről évre a hagyományok
tisztelete, az innováció iránti nyitottság, a kreativitás és a közösségi élmények kapják a
főszerepet, amely értékek hozzánk is közel állnak. Ahogy a klasszikus ízek új köntösben
születnek újjá a konyhákban, úgy hisszük, hogy erős alapokra épülő hagyományaink és a
folyamatos megújulás együtt vezethet a sikerhez – a saját utunkon, a gazdaságban vagy akár
egy közösség jövőjében is. Izgatottan várjuk, hogy a látogatókkal ismét egy olyan világba
léphessünk, ahonnan mindenki új kedvencekkel, élményekkel gazdagabban és inspirációval
térhet haza” – fogalmazott Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.
A jegyárak tavalyhoz képest nem változtak, elővételben kedvezményesen
megvásárolhatóak a gourmetfesztival.hu oldalon.