Magyarország Első Női Csúcstalálkozója

Tudatos Nők Napja
Tudatos Nők Napja

Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

Csütörtökön lezajlott Magyarország első női csúcstalálkozójának hivatalos sajtótájékoztatója, amely egy igazán különleges, őszinte, sok hozzáadott értéket képviselő, jó hangulatú esemény volt. Érdekes élmény volt látni, hogy mindenki egy teljesen inspiratív, energikus állapotban távozott. 

Bemutatásra került   dr. Orosz Cintia az esemény kreatív ötletgazdája, vezetője műsorvezetője által által a rendezvény víziója, missziója, megszólaltak az előadók, a zsűri és a kapcsolódó díjak jelöltjei is bejelentésre kerültek. Cintia nevéhez a hasonló, tudatosságra ösztönző Stories Podcast, és legutóbb a nagysikerű Dogs on the catwalk jótékonysági esemény is kapcsolódott. 

"A rendezvény ötlete 2020-ban fogalmazódott meg, akkor fél éves munka után sajnos a covid eltörölte. Azóta a Tudatos Nők Napjának missziója és víziója még jobban beigazolódott, csakis a tudatosabb élettel, információkkal tudunk egy boldogabb életet élni és egy jobb, boldogabb szemléletű Magyarországot teremteni. A nő, az anya a család motorja. Ha a nő tudatos és ismereteket szerez, azt a tudást adja át már a gyermekének és környezetének. Ez egy lélekküldetés számomra ezért is hoztuk létre a Tudatos Nőkért Alapítványt és a rendezvényt." – nyilatkozta dr. Orosz Cintia. 

Egy különleges kerekasztalbeszélgetés is hallható volt, ahol dr. Orosz Cintia többek között Oczella Eszterrel, Yvonne Dederick-kel, Schobert Larával és Erdélyi Nikolettel beszélgetett, mit jelent számukra a tudatosság, milyen változásokat tud generálni az, ha valaki elkezdi megnézni és megismerni a családi mintáit, el tud kezdődni az edukáció. Az eseményen továbbá az üzleti-közéleti élet kiemelt személyei is jelen voltak: Drávucz Rita, Bársony Farkas, Kőszegi András, Kelemen Krisztina, Anfisa Bulgakova, Túróczi Réka, Csupor Olivia és még sokan mások.

„Az élet egy tánc és úgy kell mozogni, ahogy neked jó az élet minden szegmensében. Ha te jól vagy Nőként és fel mered vállalni önmagad, akkor az élet minden területére hatással lesz. – mondta Yvonne Dederick. Mint ahogy a repülőn mindig elmondják, először magadra tedd az oxigénmaszkot vészhelyzetben, többet teremt. Először magadon kell segíteni, ha másokon is segíteni szeretnél.”

Az esemény fiatal nagykövete Schobert Lara elmondta, azt tanították neki a szülei, ahhoz, hogy boldog életet tudjon élni, először magával kell rendben lennie. 

„Szerencsés helyzetben vagyok, nagyon jó mintákat láttam anyáéktól. Számomra az egyik legnagyobb példakép a testvérem, Norbika, rendkívűl inspriáló és Mi egymást húzzuk előre, motiváljuk. Rendszer van az életemben, sport nlkül nem lenne boldog a nap.”

Dr. Orosz Cintia hozzátette, a cél inspirálni másokat ezzel az eseménnyel, de nem a klasszikus üzleti női rendezvények eddig megszokott módján, hanem teret engedni olyan kérdésköröknek is, mint pl. fizikai-mentális jólét, női működés, örökölt sorsunk, sikeres párkapcsolat.

A Tudatos Nők Napja keretében átadásra kerülnek "Az Év Tudatos Nője" és "Az Év Fiatal Tudatos Nője" díjak olyan kivételes nők és fiatal lányok elismerésére, akik kiemelkedően járulnak hozzá a társadalmi tudatosság növeléséhez, és példát mutatnak a pozitív változások elérésére saját közösségeikben. A zsűri neves üzleti-közéleti-médiaszemélyiségek tagjaiból áll. 

A zsűri tagjai: Yvonne Dederick (üzletasszony), Kelemen Krisztina (kommunikációs vezető, médiaszakértő), Bársony Farkas (Sharity), Kőszegi András (Márkatanácsadó onBrands), Zsólyomi Norbert (divatfotós), Hinora Ferenc (Magyar Marketing Szövetség). 

Bejelentésre kerültek a jelöltek, az Év Tudatos Nője Díjra jelölt: dr. Bozóky Anita (MVM), Rúzsa Magdolna (énekesnő), Rubint Réka (médiaszemélyiség), Miklósa Erika (opera-énekesnő), Blaumann Debóra (Erste Bank), dr. Vetter Szilvia (Közös Ügyünk az Állatvédelem), Dr. Beke Zsuzsanna (Richter), Patzauer Éva (Csodalámpa Alapítvány). 

Az ÉV Fiatal Tudatos Nője Díj jelöltjei: Schobert Lara (fitnesz edző, médiaszemélyiség), Tóth Gréta (Kózházsuli), Tóth Maja (Könyvklub), Gyarmati Fanni (Diverzum Kft.), Sávolt Karolina (művész).

Ne maradj le az eseményről!

Töltsünk együtt egy inspiráló napot a fejlődés jegyében, ahol példaképektől tanulhatunk és választ kapunk nemcsak az üzleti, de a személyes, globális, társadalmi kihívásainkra is!

2024.05.16-án megrendezésre kerül a Tudatos Nők Napja, Magyarország első női csúcstalálkozója, a női edukáció, a nők tudatosságra ösztönzése és a szemléletváltozás jegyében. A belváros egyik legszebb felújított történelmi épületében, a Kozmo Luxury Hotelnek otthont adó egykori Távközlési Palotában megrendezésre kerülő egésznapos eseményen és díjátadón hazánk neves üzleti- és közismert médiaszemélyiségei gyűlnek össze egy közös értékrend mentén, és töltenek el egy teljes napot a fejlődés és inspiráció szellemében – az alapoktól a mesterfogásokig.

Az esemény fővédnöke, Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes asszony, védnöke Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos. 

Neves előadók, izgalmas témák

A nap során sikeres női vezetők történetei inspirálnak és adnak iránymutatást saját céljaink és álmaink megvalósításához. Megtanulhatjuk, hogy hogyan törhetők meg a korlátozó családi minták, és hozhatók létre pozitív változások, amelyek nem csak a saját életünket, de a jövő generációit is jobbá tehetik. Bővíthetjük tudásunkat a fenntartható életmód és a környezettudatosság praktikus alkalmazásának témakörében. Képezhetjük magunkat a digitalizáció, Mesterséges Intelligencia (AI) tárgykörében, a tudatos párkapcsolatok és személyes kapcsolatok, valamint a mentális és fizikai jóllét terén. A Tudatos Nők Napja az első rendezvény, ahol a fiatal Tudatos Nagykövetek, találkoznak az idősebb generáció példaképeivel. 

A rendezvény előadói között szerepel: Pistyur Veronika, dr. Orosz Cintia, Illés Fanni, Kiss Virág, Rubint Réka, Drávucz Rita, Köllő Babett, Túróczi Réka, Anfisa Bulgakova, Oczella Eszter, Erdélyi Nikolett, Gregor Bernadett, Siklós Katalin, az üzleti élet kiemelkedő szereplői közül Buday-Kollárik Tímea, Juhász-Váczi Heni, Topolcsik Melinda, Dr. Beke Zsuzsanna, Majoros Hajnalka. Fiatal nagykövetek: Schobert Lara, Tóth Maja, Tóth Gréta Hanna, Sávolt Karolina. 
Ez várja a rendezvény résztvevőit:

Galéria