V.Kéknyelű Piknik

Kéknyelű Piknik, helyszín:a balatonfelvidéki  Istvándy Liget
Kéknyelű Piknik, helyszín:a balatonfelvidéki Istvándy Liget

V. KÉKNYELŰ PIKNIK
SAJTÓHÍR

2023. május 13-án, szombaton ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton-felvidék legszebb tavaszi boros fesztiválja vagy "fesztelen eseménye", a Kéknyelű Piknik. A Badacsonyi borvidék szívében, Káptalantóti mellett, az Istvándy Ligetben várja újra a bor, a gasztronómia és a Balaton szerelmeseit az Istvándy család. Az eseményen több, mint 10 badacsonyi pincészet települ ki, így közel 30 féle Kéknyelű tételt lehet kóstolnia a résztvevőknek, valamint a jegyár egy BBQ gasztroélményt is magába foglal a Tütü Gasztrobusz jóvoltából. A piknik idén is teret ad egy kis edukációnak - mesterkurzusok keretén belül szó lesz a Kéknyelű védjegy és az Ízbank koncepciójáról. Valamint egy sokakat foglalkoztató kérdés kerül terítékre; honnan szerezzük be a balatoni halat otthonra? A Kéknyelű és a hal párosa, Kéknyelű a legjobb balatoni "HALBOR".

A gasztro élményben is szerepet kap a BALATONI HAL!
A kulináris élményekről a Tütü Gasztrobusz gondoskodik; húsos BBQ-, vegetáriánus ételekkel készülnek és persze a balatoni hal is terítékre kerül. Az édes élet kiegészítője a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúra kreálmányai lesznek, melyek kifejezetten az Istvándy Drágakő és Kékderű tételeihez készülnek. 

A kóstolót két mesterkurzus kíséri. Elsőként Hermann Tamás talajtani kutató és Istvándy Gergely beszélget a Kéknyelű ÍZBANK 2023-ban öt kiválasztott tételéről, valamint a Kéknyelű VÉDJEGY koncepcióját közösen mutatják be a vendégeknek és szakmabelieknek. A második mesterkurzuson a Kéknyelű és a balatoni hal gasztronómiában elfoglalt szerepéről beszélget Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Tüü Péter balatoni kötődésű, kétszeres magyar sommelier bajnok (Laurel Budapest étterem). HISSZÜK, HOGY A KÉKNYELŰ A LEGJOBB BALATONI “HALBOR” A GASZTRONÓMIÁBAN.

A helyszín a Káptalantóti zöldellő határában található, csodálatos Istvándy Liget egy meghitt, intim oázisa, melynek elsődleges funkciója, hogy méltó helyet adjon nagyobb baráti és családi ünnepeknek. Meseszép természetközeli helyszíne a badacsonyi Kéknyelű boroknak.

A rendezvény kísérőprogramja a Dj a Ligetben, a naplementéhez Dj Ernő Piaf keveri majd a zenét. Az este a Kéknyelű After Party-val folytatódik 21 órától a badacsonyi Istvándy
Bor Műhelyben.

Továbbá kitelepül a Drágakő Badacsony stílusos és elegáns ajándék tárgyaival, Varga Viktória magyar ruha kollekció kerülnek kiállításra. A kávékülönlegességekről Bisztrónyúl Guruló kávézó gondoskodik. Az esemény alatt pedig a Balaton-felvidék legszebb tájfotói kerülnek vetítésre, Orbán Péter fotográfus válogatott alkotásaiból.

Piknik menü és a jegy tartalma:

Előétel: Szőlőlevélbe tekert balatoni pontyragu vajas, citromos mártással
Főétel: Ínyenc szendvics:Kovászolt Búzalelke buci BBQ sertéstarja, sült savanyított káposzta, orosz dresszing és hónapos retek 
BBQ csirkemell paradicsomos lekváros zöldsalátával, újhagymával és friss sajttal
Desszert: Kéknyelű BONBON
Több, mint 10 badacsonyi borászat 30 féle kéknyelű tételének kóstolása
Mesterkurzusokon való részvétel

A résztvevő pincészetek:

Borbély Pincészet
Váli Pincészet
Fata Pince
Éliás Pincészet
Jakab Pince 
Szászi Birtok 
Edvi Illés Badacsony
Istvándy Pincészet
Laposa Birtok
Tölgyesi Pince
Csendes Dűlő
Sabar Borház
Földi Bálint
Skizo Borház
Málik
Négy 80
Németh Pince
Szabó
Sipos Borház

Időpont:
2023. május 13. 15:00-20:00 óráig

Jegyek:
A sétálókóstoló és gasztroélmény ára 18.900 Ft, mely tartalmaz 1 adag BBQ tálat,  1 Kéknyelű bonbont, valamint több, mint 30 féle Kéknyelű bor kóstolását a készlet erejéig.
A jegyek ezen a linken vásárolhatóak meg: https://tixa.hu/keknyelupiknik2023
(A jegy vásárlásakor a Tixa.hu rendszere kezelési költséget számol fel.)

Rossz idő esetén a rendezvényt elcsúsztatjuk, a jegyeket nem áll módunkban visszatéríteni:
Esőnap: június 17. szombat

További információ:
ISTVÁNDY BIRTOK / Badacsony - http://www.istvandy.hu