Múzeumok Éjszakája 2023

Múzeumok Éjszakája 2023
Múzeumok Éjszakája

Naptárba vele! Egy hónap múlva Múzeumok Éjszakája 

HAMAROSAN INDUL A NYÁR LEGTRENDIBB KALANDJA

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.  

A Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne 2023-ban VESZPRÉM

Európa Kulturális Fővárosába különösen érdemes ellátogatni idén június 24-én, mert számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok Éjszakája alkalmából. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket a „Királynék városában”. 

TRendben vagyunk lesz a Múzeumok Éjszakája idei tematikája 

A Múzeumok Éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba. A tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogyan váltakoznak a trendek, miként követik újabb és újabb hullámok egymást, miközben mégis van, ami örök. 

Az eseménysorozat idén már több mint 20 éves, az évek alatt egyre több fiatal vesz részt a programokon, ami egyre „trendibbé” teszi a múzeumba járást.

Az esemény hivatalos oldala – a www.muzej.hu – a részletes programkínálattal június elején indul. Itt helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek lesznek majd az események, mindezeken túl az Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

Web: https://muzej.hu/ 
Facebook: https://www.facebook.com/muzeumokejszakaja 
Instagram: https://www.instagram.com/muzeumokejszakaja/ 

A Múzeumok Éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5 csatorna, a Kossuth Rádió, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal és a Magyar Turisztikai Ügynökség, szakmai partnere a SZTAKI. 

A sajtóközlemény és a tavalyi eseményen készült fotók elérhetők a következő linken:
https://drive.google.com/drive/folders/1Trat88LsBHxJg0KGM5zoqT7oehoiiqL…;

További sajtóinformáció és interjúegyeztetés az alábbi elérhetőségeken: 
Vörös Dóra
+36 30 194 5803
voros@preport.eu