Korda Stúdió és Korda Filmpark

Korda filmpark
Korda filmpark

Az etyeki Korda Stúdió 13 éve ad otthon hazai és nemzetközi filmes produkcióknak.
A Stúdió 35 hektáros területén belül 2011-ben jött létre az a Korda Filmpark élmény- és rendezvényközpont. A Korda Filmpark azzal a céllal jött létre, hogy a filmezés iránt érdeklődök közel kerülhessenek a filmgyártás folyamataihoz és azokat a filmes kulisszatitkokat mutatja be, amelyeket a digitalizálás korában mind a mai napig alkalmaznak a forgatások során.

Korda Filmpark

A Filmpark névadója az a Korda Sándor, avagy Sir Alexander Korda, akinek elévülhetetlen hatása volt a nemzetközi filmművészetre.

Az etyeki Korda Stúdióról hallva sokaknak a filmprodukciók forgatásai juthatnak eszébe. Természetesen a Korda Stúdiónak az a „szerepe”, hogy a minőségi nemzetközi és hazai filmkészítésnek adjon minőségi helyszínt, de emellett a területen működő Korda Filmpark kiállítása, élménytúrája és változatos programkínálata egyaránt megszólítja a filmrajongókat, a különleges élményekre vágyókat és a filmes szakma iránt mélyebben érdeklődő jelenlegi és leendő szakembereket.

A Korda Filmpark folyamatos fejlesztés és a korábbi látogatók visszajelzései alapján érte el azt a minőséget és formát, mellyel – elsősorban 12 év feletti – vendégeinek egyszerre nyújt játékos szórakozást és betekintést abba, hogy mit és hogyan dolgozik 15.000 honfitársunk a hazai és nemzetközi forgatásokon és szuperprodukciókban.

A Korda Filmpark tulajdonosainak és munkatársainak nem titkolt missziójuk, hogy a magyar nézők büszkeséggel nézzék végig egy-egy itthon forgatott szuperprodukció hosszú stáblistáját, együtt izguljanak az Oscar-díjátadón a hazai alkotók százaival, és mindemellett inspirációt kívánnak teremteni egy felnövekvő generáció számára, akik akár leendő hivatásukként tekinthetnek a filmiparra.

A programok színes kínálata egyéneknek, családoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvényeknek egyaránt nyújt informatív és játékos kikapcsolódási lehetőséget. A Filmpark népszerű programjai: a Kiállítás-élménytúra, a Filmbuilding, a kaszkadőr bemutató, a smink- és maszkmesteri bemutató, az interaktív krimijáték, a Szinkornizálj!, a Mission is Possible, a nyári filmes gyerektábor és Jászt/Ma.
A programok, rendezvények más-más formában és oldalról megközelítve viszik bele a részvevőket abba az érdekes a filmes világba, amely számukra eddig a filmvásznon, vagy a televízióban köszönt vissza.

A Korda Filmparkba látogatók különleges élményét fokozza az, hogy a programok során sétálhatnak, fotózhatnak. A Filmbuilding programban – mely rendezvény keretében vehető igénybe - „forgathatnak” a valós méretű New York városi díszletben és a világhíres Borgiák című televíziós sorozat felvételeire megépített reneszánsz középkori városban.

A Korda Filmpark kínálatában megtalálhatóak a cégeknek szervezett egyedi rendezvénylehetőségek, melyeket már eddig is nagy előszeretettel vettek igénybe a partnerek.

A mostani nehezebb, kényszerű korlátozásokkal terhelt időszakban a Korda Filmpark kínálata könnyen elérhető, biztonságos programlehetőségeket biztosít azoknak, akik itthon, tehát elsősorban lakóhelyük közelében keresik a kikapcsolódást és a minőségi élményszerzést.

Korda Filmpark és Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakmai együttműködése

Friss hírünk, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Korda Filmpark szerződésben rögzítette szakmai együttműködését. A Korda Filmpark missziójának tekinti, hogy egyrészt játékos és szórakoztató élményt nyújtson a látogatói számára, másrészt a hiteles szakmaiság szellemében oktatási funkciót is ellásson a mozgóképkészítéssel foglalkozó oktatási intézmények számára. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és az etyeki Korda Filmpark egyaránt elkötelezettek az egyetemi hallgatók szakmai képzésének elősegítése iránt, ezért e célok elősegítésére közösen törekszenek.
A METU, azon belül a Művészeti és Kreatívipari Kar is elkötelezett amellett, hogy életrevaló tudást adjon hallgatóinak, így az Egyetem falain túl a való élet, a valós szakmai területek, szereplők mielőbbi megismerését és megismertetését is feladatának érzi. A METU oktatási céljának megfelelően a Korda Filmpark lehetőséget biztosít a Művészeti és Kreatívipari Kar hallgatói számára a Korda Filmpark kínálta filmszakmai információs programokon való részvételre.

A Korda Filmpark és Etyek

Az Etyeken és hozzá kapcsolódó borvidéken „pezsgő” a turisztikai és kulturális élet, melynek szerves része a Korda Filmpark programkínálata. A Korda Filmpark az Etyekre kirándulóknak és a rendezvényeken résztvevők számára egyaránt nyújt egyedi élményeket, illetve remekül összekapcsolhatják az idelátogatók a Filmpark nyújtotta lehetőségeket a változatos etyeki programokkal.

A Budapesttől 29 kilométerre található Korda Filmpark autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető, mivel közvetlen buszjárat indul Etyekre.