KávéBár Bazár 2024 nyílik hétvégén a Millenárison

KávéBár Bazár 2024 nyílik hétvégén a Millenárison
KávéBár Bazár 2024 -a kávé- és bárvilág seregszemléje a Millenárison

Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság is a programok között 
Idén február utolsó hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizennegyedik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is.

Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, melynek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont. Úgy tűnik, a jelenlegi gazdasági környezetben is erősödik a különleges kávék hazai piaca, de az elsőszámú hazai kávéfesztiválon nemcsak kispörkölők, hanem jól ismert kereskedelmi márkák is részt vesznek. Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről. Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, extra limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.
Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron  
A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében! Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.
„A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt, erre reflektálunk mi is a rendezvényen.” – árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

 
Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja
A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, melynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban.
A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, mellé pedig antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható. A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgő(s) kóstolókat.
Repohár és szakmai programok a fenntarthatóság jegyében
Idén is világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Annak érdekében, hogy minél kevesebb szemetet termeljen a rendezvény, a Cup Revolution repoharait kapják meg a rendezvény idejére érkezéskor a vendégek, melyet a standjuknál cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt. A BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról, a fenntarthatóság pedig a szakmai kerekasztalokban is kiemelt téma lesz, akárcsak az piaci árstratégiák és a piaci trendek. Természetesen nemcsak kóstolni, hanem vásárolni lehet a standoknál, érkeznek otthoni eszközök, és rengeteg csomagolt kávékülönlegesség a kávés nagybevásárláshoz.
A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény s10:00-19:00 óra között tart nyitva mindkét napon, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és ki-be járni a csarnok területéről. A belépő elővételben is megvásárolható, a kiegészítő Tasting Table-jegyek pedig a napijegy megvásárlásával együtt érvényesek. A szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségei várnak teljes hétvégén át, csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Buda kedvenc rendezvényhelyszínén. 

FEBRUÁR 24., SZOMBAT - TASTING TABLE
12 fős exkluzív kóstolók, amely a belépő mellé vásárolt, kiegészítő Table-jeggyel vehető igénybe 
12:00 Ultrafriss, limited kávészüret cup tasting a Bányai Farmról     
Vezeti: Tóth Sándor
13:00 Tonic-tasting ginnel párosítva                    
Vezeti: Erdei Zsolt                
14:00 Érlelt rumok + bean to bar csokoládék kóstolója           
Vezeti: Tollas Csilla és Szabó Gabriella    
15:00 Pink Bourbon és kolumbiai társai – exkluzív arabica cup tasting       
Vezeti Bóka Csaba    
16:00 MITICO Deluxe – gin, vermut, osztriga Mitico-módra        
Vezeti: Sztaszkiv Gergely    
                        
FEBRUÁR 25., VASÁRNAP - TASTING TABLE
12 fős exkluzív kóstolók, amely a belépő mellé vásárolt, kiegészítő Table-jeggyel vehető igénybe
12:00 Geisha + exkluzív arabica kapszula-kóstoló a Samurai Shoelace-től    
Vezeti: Lonkai Márton 
13:00 VERMUT di DANTE Collective – piemonti DOCG vermutok kóstolója    
Vezeti: Nauner Luca
14:00  20+RUM  exkluzív 20+ éves rumok kóstolója                
Vezeti: szervezés alatt
15:00 Japán whiskyk kóstolója                             
Vezeti: szervezés alatt
KIÁLLÍTÓK

Tonic Water &T
Altejego
Alpro
Arch & Beans 
Balatonic
Bányai Coffee
Barista Attitude
BEMER
Beauté du Café
Big Ben Teaház
Black Sheep 
Bruberi Coffee & Bakery
BWT - vízélmény, Neked
Boutiq'Bar
CaffeCarraro
Caffè Diemme Hungary
Caffè Pertè
Café Tiko 
Casino Mocca
CrackerJack Coffee Roasters
Cause Coffee
Collective Warehouse
Cup Revolution
Csinta
De'Longhi Hungary
Dilmah Tea
Esystem Vendéglátó program
Goosebumps.Coffee
Hausbrandt
HERZ New York Coffee Roasters
iDrinks.hu Italkereskedés
Impresso Micro Roastery
Kitti Antal Ceramics - KAC
La Marzocco Hungary
Lavazza
Liquid Gold italkereskedés
Madal Cafe - Specialty Coffee Bar
Mahlkönig
Mayer Szörp
ODK by Orsadrinks
Portioli
Pesti Cola
Portioli
Premirum Europe
Premium Gin Hungary
Roastopus
Samurai Shoelace
Sanremo Coffee Machines
Sproud
Tasting Room
WhiskyNet
További infó: www.kavebar.hu  
az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/2161385847586550
További információk: 
SZUNA NOÉMI
Presspirit Communications
+36 30 250 1298
szunanoemi@presspirit.hu

Galéria