
Rosalia Borpiknik
Május 31. – június 2., Városliget
Hatalmas nyárindító kerti parti Budapest szívében
Ha azt mondom nyár, te azt mondod…
Városliget, kerti parti, piknikpléd, ízek, illatok, napsütés és persze jéghideg rosé. Mi kell még egy tökéletes nyárindításhoz -kérdezhetnénk-, de a választ mindenki megkapja, aki ellátogat Budapest lüktető szívébe, a Rosalia Borpiknikre. A város legnagyobb kerti partija idén is számos nagyszerű programmal várja a rosék, habzók, finom ételek szerelmeseit, természetesen a megfelelő kiegészítőkkel együtt, hiszen a délutánok és esték kötelező eleme lesz a felhőtlen szórakozás, hajnalig tartó bulizás is.
Vadiúj Rosalia pohár, ami neked is kelleni fog!
Aki megunta a hagyományos fesztiválpoharakat, és inkább egy szebb, nagyobb, menőbb, csillogóbb pohárból rosézna idén nyáron, feltétlen szerezze be a Rosalia új poharát! A kiváló minőségű, ólommentes kristályüvegből készült szépségek egyenesen a németországi Stölzle-Lauschitz üveggyárból érkeznek. A poharak idei beszédes grafikái egész évben vidámmá varázsolják a borozós pillanatokat.
Új arcok a fedélzeten
Régi borász barátaink mellett idén számos új pincészet is bemutatkozik roséival, vagy épp buborékos finomságaikkal. Érkezik többek között a néhány éve pezsgőkkel debütáló 1838 Pezsgőpincészet, egy kis családi vállalkozás Szekszárdról, ahol elsősorban Chardonnay és Sauvignon blanc fajtákból készülnek a remekművek. A Cezar Pincészet a Kis-Balaton mellől hoz fantasztikusan gyümölcsös, trendi, könnyed vörösborokat, fehéreket és természetesen rosékat is. Olaszliszkáról érkezik az Emerencia Pincészet, egy kedves család különösen nagy gonddal és magas minőségi elvárásokkal készített fehér- és desszertboraival. Szintén Tokaj-Hegyaljáról jön első alkalommal az Eskol Pince, a kis dűlők kiváló nagy boraival. A családi pincészet legfrissebb tagja, egy frizzante is bemutatkozik az érdeklődő közönség előtt. A Fivérek Borbirtok Szekszárdról érkezik, pincészetükben a hagyományos és a modern technológia fonódik össze szorosan és sikeresen, melyet a külföldi borversenyeken is elért szép eredmények bizonyítanak. A Kern Bor- és Pezsgőház az ország több borvidékén is tevékenykedik, küldetésük a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták felélesztése, megismertetése a borkedvelőkkel. Hazánk talán legrégebb óta működő szállodájának házi pincészete, a Kristály Imperial Borpince kiváló, különösen kíméletes eljárással készült borai idén először mutatkoznak be, emelve a Rosalia borkínálatának sokszínűségét. A Wekler Családi Pincészet három borvidéken átívelő gazdaságának híresen izgalmas ízvilágú boraival is összefuthatunk majd a borpikniken.
Az ízelítőt látva bőven akad felfedeznivaló az idei Rosalián is, nincs más hátra, mint készíteni az ízlelőbimbóinkat, nyitni a világ és az újdonságok felé, és egy nagyot lubickolni a legfinomabb ízek tengerében.
Ínyenc kalandok a Rosalián
Egyetlen kiterített plédről sem hiányozhat egy pohár bor és a hozzá illő, trendi gasztronómiai fogás a Rosalia Borpikniken. A hagyományos, prémium street food kínálat mellett kreatív újdonságok egész sora kerül terítékre az idei fesztiválon.
A sort a tavaly debütáló Raclette by Lili nyitja lágyan olvadozó, francia sajtkülönlegességével, mely a helyben sütött, ropogós bagettet különböző feltétjeivel öleli körbe. Őt követi a Zing Burger, a balatonfenyvesi ANGUS marha tenyészetből származó húspogácsák és hazai termelőktől beszerzett zöldségek összeállításával készített szaftos hamburger variációival. Halas finomságokhoz idén is a Nemo Fish & Chips & Seafood Truck előtt kell sorban állni, ahol a hagyományos fish & chips mellett tintahal karikákkal és koktélrákkal is készülnek a tengeri herkentyűk kedvelőinek. A klasszikus fesztiválkonyha képviseletében az Országkonyha hozza el a legütősebb lepényeket, frissensülteket és lángosokat, amelyek mellé mindenki garantáltan megtalálja saját ízlésének megfelelő harapnivalóját kedvenc bora mellé. A TABLE VID You standján a kifinomult ízlésvilág extravagáns ötletekkel párosul, lesz toszkán paradicsomleves, bruschetta, lasagne és tiramisu az étlapon. Az eredeti prosciutto, érlelt sonkák szerelmesei a San Daniele családi hagyományok szerint készített, természetes úton konzerválódott termékeit kóstolhatják meg a Rosalián.
Érdemes megpihenni a Máltai Manufaktúra FeteKert egyik kényelmes babzsákjában és elmerülni a tengernyi finomságukban. Lesz zamatos cigánylecsó autentikus bodaggal, kézműves miniszendvicsek házias krémekkel, kolbászos és sajtos perecek, az Elfogadás Sütöde süteményei, mentes és buborékos szörpök, de még gluténmentes harapnivalók is.
Az autentikus olasz konyha élményről a Pizza ME gondoskodik 100%-ban természetes összetevőkből készített pizzaszeleteivel. A magvas lisztkeverékből és gluténmentes kenyértésztából, frissen sütött, ropogós tölcsérben szervírozott sertés- és csirkehúsból készült, egyedi fűszerezésű kolbászok pedig a már jól ismert Reinpold’s Kolbice kínálatában lesznek megtalálhatók.
A hamisítatlan street food falatokért érdemes lesz a Yellow Food Truck előtt kígyózó sorba is beállni egy igazi New England hotdogért vagy egy tépett malachúsos szendvicsért. A borok elengedhetetlen kísérői a sajtok, természetesen különböző stílusban és ízesítésben, ahogy azt a Stelázsi is kínálja. A juh-, kecske- és tehéntejből készült sajtok mellett kóstolhatunk libatepertőt, kolbászt és vadhúsokból készült szalámikat is.
Az édességek kedvelői is készíthetik az ízlelőbimbóikat, hiszen a Waffle Dog kezdésnek érkezik az úgynevezett buborék gofrival, a hagyományos belga gofrival és a saját készítésű milkshake kreációjukkal. A desszertsort a Bolka Desszert Butik folytatja, ahol a nyárra hangolt hűvös falatokkal várják a habzó borból, friss rozéból, bodzavirágból, bogyós gyümölcsökből készült jégkrémkülönlegességek iránt érdeklődőket, azonban a csokoládés finomságok, a helyben sült pogácsák és ropogtatnivalók is kitűnő kísérői lehetnek egy pohár bornak. Új színfoltként a Rétescake érkezik újragondolt és klasszikus réteskombinációkkal: lesz kajszibarackos, túrós-belga csokoládés, szilvás-mákos, csupa epres, csak hogy néhány variáció kerüljön említésre.
A gyerekeket pedig a helyben sütött, pihe-puha, de egyben ropogós édesség, a Vitéz Kürtös faszénparázson sült, különleges ízesítésű kürtöskalácsai várják.
Breakfast + lunch = BRUNCH
Kitűnő pezsgők, ínyenc fogások és kellemes háttérzene. Mi más kell még egy klasszikus, későn induló, kellemesen elhúzódó, napszakokat összemosó falatozáshoz? Talán jól jön még egy puha pléd, ahova kényelmesen le lehet telepedni a családdal, barátokkal, szerelmünkkel, amíg elköltjük a remekbe szabott vasárnapi piknik óráit. A habzó-pezsgő-gyöngyöző borokra, friss rosékra, könnyed fehérekre, és az ezekhez passzoló falatokra hangolt Rosalia Brunch június 2-án, vasárnap 11 és 14 óra között kerül megrendezésre. A standokon lobogó „Rosalia Brunch” feliratú zászlók hívják fel a figyelmet a programban résztvevő kiállítókra. Nem érdemes korán kelni, de megéri egy kicsit korábban kijönni idén a Városligetbe.
Borjóga, a legújabb kikapcsolódás egy pohár borral a kézben
Fedezzük fel a testmozgás és a kikapcsolódás egyedülálló élményét, a relaxáció örömét, a testi-szellemi harmóniát és az érzékszervi élvezetet egyszerre! A jóga a kitartások és az elengedések váltakozása, ezért a borjógán az ászanák egy részét egy pohár borral a kézben végzik. Itt az idő, hogy kipróbáljuk a borjógát Sós Ágnes jógaoktató vezetésével a Rosalia Borpikniken! A részvétel ingyenes, de rendelkezni kell egy idei, online megvásárolt Deluxe csomaggal, mely kódjára szükség lesz majd a regisztráció során. A regisztrációs felület május 27-én nyílik meg a Rosalia honlapján, a 60 perces borjóga órák június 1-én és 2-án, szombaton és vasárnap nyitás előtt fél órával kezdődnek. A helyszínen egy kölcsön borospohár a bele való friss és üde roséval, ásványvíz és igény esetén egy jógaszőnyeg várja az érdeklődőket. Engedjük el a mindennapi stresszt, érezzük a fizikai és lelki nyugalmat, adjuk át magunkat az inspiráló környezetnek a Rosalia Borpikniken is!
Liget Bora választás