Walter Rózsi-villa 2022 05.18.-án megnyitotta kapuit

Walter Rózsi Villa
Walter Rózsi Villa

Modernista luxusvilla Pest szívében Megnyitotta kapuit az Építészeti Múzeum új kiállítóhelye Pest egyetlen látogatható modern villájában
Budapest, 2022.05.18. – Stílusosan a múzeumok világnapján költözött be első kiállítóhelyére a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK), a helyszín pedig nem más, mint a budapesti Walter Rózsi-villa.
Az 1936-ban épült, modern stílusú luxusvilla a Magyar Művészeti Akadémia beruházásában újult meg a fenntartásában működő Múzeum számára. Ez az első olyan modernista villa Budapesten, amely a nagyközönség számára látogatható. A mai formájában 2017-ben létrehozott MÉM MDK első önálló kiállítóhelye nem csak az intézmény számára különlegesség: Magyarországon eddig nem volt ugyanis olyan,nyilvánosan látogatható épület, amely reprezentálta volna a két világháború közötti modernizmus közkedvelt időszakát. 
A Walter Rózsi-villa mostantól  építészeti kiállításokkal,rendezvényekkel, beszélgetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a VII. kerületi Bajza utca 10. alatt.„A MÉM MDK első kiállítóhelyén szakmai és közönség-  rendezvényein azon dolgozik,  hogy elősegítse a társadalom számára az építészet szakmai céljainak megértését, az épített környezet jobbításáért kialakuló párbeszédet.

Galéria