A Nagy sikerrel zárult a Képző jótékonysági aukciója és online adományozása

MKE Barcsay terem
MKE Barcsay terem

Nagy sikerrel zárult a Képző jótékonysági aukciója és online adományozása
2023. április 21., péntek, 16 óra bejárás, 18 óra aukció

Budapest, Andrássy út 69-71. 
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ 2023. márciusában indított online adománygyűjtést, majd 2023. április 21-én élő jótékonysági aukciót szervezett a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére. A jótékonysági adományozásra és az aukcióra a Képzőművészeti Egyetem oktatói és hallgatói ajánlották felalkotásaikat. Az adományozáson és az aukción összesen 39 alkotás kelt el, 6.181.000 Ft értékben. 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem 150 éves történetében először kérte fel oktatóit és hallgatóit, hogy alkotásaik felajánlásával jótékony célokat támogassanak. A jótékonysági adományozáson és az élő aukción az érdeklődők a kortárs művészeti alkotások széles és színes palettájával találkozhattak. A hallgatók mellett több elismert, a Képzőművészeti Egyetemen oktató művész is felajánlotta munkáját. 

Az április 21-i aukción 31 tétel kelt el, a legmagasabb licit értéke 450.000 Ft volt. Három alkotás talált gazdára a legmagasabb liciten: Felsmann Tamás: STUD. ARCH. {STUDIOSUS ARCHITECTURAE} NO. 311., Friedrich Barnabás: Fák alatt és Csapó Dóra Gabriella: Játszótér 0.1 c. munkái. 

A jótékonysági aukció házigazdái Bálint Antónia és Gundel Takács Gábor voltak, az eseményt felvezető koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói működtek közre, az állófogadás vendégei a Takler pincészet borait kóstolhatták. A jótékony célt támogatandó, valamennyien pro bono járultak hozzá az eseményhez.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem által szervezett élő jótékonysági aukción és online adományozáson befolyt teljes összeg a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségén  keresztül jut el a Török Köztársaság Belügyminisztériumának Katasztrófa- és Veszélyhelyzet Kezelési Elnökségéhez, akik a helyi segítőakciókat koordinálják.

Nagy felbontású fotók letölthetők:
Credit: Forrás: MKE
https://www.mke.hu/res/sikeres_jotekonysagi_aukcio_kep.zip

Bővebb információ: 
https://www.mke.hu/jotekonysag/

Kontakt: 
Kubik Elvira rektori kommunikációs főtanácsadó, MKE
iroda@kubikelvira.com
00 36 20 916 32 06

Galéria