Csodálatos magyar siker Dax-ban! 

 „Prix Spécial du Président” különdíjával jutalmazták a „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválon.
„Prix Spécial du Président” különdíjával jutalmazták a „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválon.

Csodálatos magyar siker Dax-ban! 

A Fővárosi Nagycirkusz balettkarát a „Prix Spécial du Président” különdíjával jutalmazták a „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválon.
A Fővárosi Nagycirkusz tízfős balettkara (Budapest Capital Circus Ballet – BCCB) 2023 után idén is meghívást kapott a „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválra, melyre 8 különböző koreográfiával készültek. Tegnap éjjel érkezett az örömhír: az idei fesztivál arculatát meghatározó aktív jelenlétükért és látványos koreográfiáikért Bruno Layole fesztiváligazgatótól átvehették a „Prix Spécial du Président” különdíjat.
Az 1999-ben alapított idén 23. alkalommal megrendezett „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválon hatalmas sikerrel lépett fel a Fővárosi Nagycirkusz balettkara. A fesztivál 8 előadása alatt több mint 16.000 fős közönség vastapssal ünnepelte a versenyző artistákat és a táncosainkat. 
Különösen nagy megtiszteltetés ez, hiszen két egymást követő évben az Elnöki Különdíjat egyáltalán nem szokás kiadni ugyanannak a fellépőnek. Tavaly Fejes Kitty tánckarvezető-koreográfus kapta meg, idén pedig a koreográfusi munka mellett a teljes tánckar teljesítményét kiemelte Bruno Laloye, a fesztivál elnöke!
Fejes Kitty tánckarvezető-koreográfus elmondta: hatalmas elismerés, hogy meghívták táncosainkat a rangos nemzetközi cirkuszi seregszemlére és külön megtiszteltetés, hogy Bruno Layole fesztiváligazgató az eseményt záró látványos gálaműsoron a Fővárosi Nagycirkusz balettkarának adta át a különdíjat, immár másodszor. 
„A dax-i nemzetközi cirkuszfesztiválon tavaly is nagy sikerrel szerepelt a Budapest Capital Circus Ballet, ennek köszönhető az idei meghívás is. Az, hogy másfél hónapos intenzív felkészülés után az idei fesztiválon a munkánkat a fesztivál elnökének különdíjával ismerték el, igazi boldogság számunkra” – tette hozzá Fejes Kitty.

Galéria