2022 NOVEMBERÉBEN LÁTHATÓ A HAZAI MŰVÉSZMOZIKBAN A PANNONIA ENTERTAINMENT KÖZKEDVELT EXHIBITION ON SCREEN SOROZATÁNAK ÚJABB GYÖNGYSZEME, A DELACROIX-TÓL GAUGUINIG –

Delacroix-tól-Gauguinig
Delacroix-tól-Gauguinig

2022 NOVEMBERÉBEN LÁTHATÓ A HAZAI MŰVÉSZMOZIKBAN A PANNONIA ENTERTAINMENT KÖZKEDVELT EXHIBITION ON SCREEN SOROZATÁNAK ÚJABB GYÖNGYSZEME, A DELACROIX-TÓL GAUGUINIG – A DÁN MŰGYŰJTŐ.

Delacroix, Corot, Courbet, Monet, Pissarro, Cézanne, Sisley, Degas, Manet, Morisot és Gonzalès munkái a dán Ordrupgaard Gyűjteményben

Bármilyen hihetetlennek tűnik is, sok évtizeden át senkinek sem kellettek az impresszionista munkák! A Monet, Degas vagy Renoir kaliberű alkotókat besározták, pellengérre állították, minek következtében földönfutókká lettek.

Aztán valami megkapó történt. Felnőtt egy új műgyűjtő nemzedék, amely hamarosan kezét-lábát törte, hogy ezen radikális művészek egyetlen munkára is licitálhasson! Egy volt közülük az előrelátó dán üzletember, Wilhelm Hansen. Fordulópont lett ez a művészettörténetben: tele feszültséggel, áskálódással és fortéllyal! Van olyan műgyűjtő, akit széles körben ismernek, másokat nem. Hansen azonban figyelemre méltó gyűjteményt alakított ki nyári reziden-ciájában, Ordrupgaardban, Koppenhága külvárosában. Az Exhibition on Screen stábja az ő mozgalmas pályáját meséli el, miközben megmutatja a telt házas londoni Royal Academy kapcsolódó kiállításán szereplő műveket, méghozzá tűélesen, felnagyítva, óriás vásznon!

Filmünkben Hansen szemet gyönyörködtető ordrupgaardi otthonában és kertjében járunk, vagy éppen a bohém Párizsban… olyan helyekre csöppenünk, ahol lépten-nyomon a XIX. századi francia impresszionista munkák legjobbikával találkozunk.

A dán Ordupgaard Gyűjtemény a valaha festett legkitűnőbb impresszionista munkák tárháza. Delacroix romantikus, Corot és Courbet realista festményeitől vezet az út Monet, Pissarro, Cézanne és Sisley impresszionista tájképeiig, sőt Degas, Manet, Morisot és Gonzalès impresszionista arcképeit is itt találjuk!

AZ EXHIBITION ON SCREEN DELACROIX-TÓL GAUGUINIG – A DÁN MŰGYŰJTŐ CÍMŰ DOKUMENTUMFILMJE 2022 NOVEMBERÉTŐL A HAZAI MŰVÉSZMOZIKBAN.

FORGALMAZÓ: PANNONIA ENTERTAINMENT.

SAJTÓVETÍTÉS
Amennyiben szeretnének írni a filmbemutatóról, úgy figyelmükbe ajánljuk annak november 10-én 10:30-kor a Cinema MOM moziban megtartott sajtóvetítését, melyre az alábbi linken tudnak regisztrálni:

https://www.pannonia-entertainment.hu/exhibition-on-screen-delacroix-to…

LETÖLTHETŐ KÉPANYAG, VALAMINT SZINOPSZIS

A programsorozat kép- valamint sajtóanyaga elérhető: Kattintson ide!

SAJTÓKAPCSOLAT

Lunczer Gábor
marketing menedzser
E-mail: lunczer.gabor kukac pannonia-entertainment.com